Rotterdam van Onderen

Een project geboren uit nieuwsgierigheid in 2015, waarbij we Rotterdammers en geïnteresseerden op educatieve en leuke wijze laten zien, wat zich allemaal afspeelt onder de mooiste skyline van Nederland. In totaal zijn er op 65 locaties opnames gemaakt die een link hebben met de ondergrond.

Bekende locaties als de Maastunnel, Bascule Kelder Erasmusbrug maar ook verborgen waterbassins en schuilkelders onder het Beurs WTC worden prachtig in beeld gebracht o.a. door middel van animaties.

Rotterdam van Onderen speelt sinds 2016 een belangrijke rol in de Maand van de Ondergrond, met extra vertoningen in theaters en rondleidingen langs verschillende hoogtepunten uit de serie.

We zijn er tevens trots op dat deze lokale serie ook te zien is bij NPO 2Doc.

Bekijk de pagina van NPO 2Doc

Rotterdam van Onderen
Seizoen 1

In dit seizoen zijn er reportages te zien over het bodemarchief, ondergronds transport, de Maastunnel, de Erasmusbrug, de metro en ondergrondse bunkers en kluizen.

Rotterdam van Onderen
Seizoen 2

In dit seizoen nemen we je mee naar de oer-Rotterdammers en laten we je ze zien hoe het is om onder de grond te werken én te leven. En we bezoeken een verborgen treinstation.

Rotterdam van Onderen
Seizoen 3

In dit laatste seizoen gaan we terug naar de geboorte van Rotterdam en laten we zien hoe we het water beschermen. En hoe we onszelf tegen het water beschermen.